Merhaba sevgili takipçilerim bugün sizlerle harika bir lezzet olan etli barbunya yemeği yapacağız.Et yada kıyma gibi yiyecekleri hemen herkes sevse de öyle her yemeğe karıştırılmaz özellikle kuş başı doğranmış etler başlı başına bile ana yemek olabilir. Tabi normal de yemeğe katacağınız yarım kilo yerine daha az yağlısından 1 yada 2 kilo almanız gerekir. Ekonomik açıdan biraz sıkıntı çıkartsa da lezzet bakımından parmak ısırtır.Üstelik protein yönünden de oldukça zengindir.Ülkemiz şartlarında bayramdan bayrama et bulabilse de buzluktaki etleri çıkarma vakti geldi.Size tam bir protein bombası sayılabilecek bir tarifimiz var etli barbunya. Özellikle barbunyanın mevsiminde iseniz kaçırmamanızı tavsiye ederim çünkü taze barbunya ile daha bir lezzetli oluyor.
Etli Barbunya Malzemeleri:
- 500 gram ayıklanmış iç barbunya
- 250 gram kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 veya 3 adet domates ( soyulmuş tercihen)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet etli kırmızı biber
- 6 yemek kaşığı zeytin yağı
- İsteğe göre miktarda tuz
- Bir tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı salça
Etli Barbunya Yapılışı
Öncelikle yağımızı tencereye dökelim orta ateşte yağımız kızmaya başlarken yemeklik şekilde doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızın rengi pembeleşesiye kadar kavurun.Renkleri değişen soğan ve sarımsakların üzerine kuş başı etlerimizi ekleyip kavurma işlemine devam edelim,etlerimiz suyunu çekince çekirdeklerini ayıklayıp julyen biçimde doğradığımız biberlerimizi ekleyip bir kaç tur daha karıştırarak barbunyalarımızı ilave ettikten sonra salçamızı da ekleyelim. Üzerine tuz ve karabiberi ilave ederek malzemeleri iki parmak geçecek şekilde ılık suyu dökerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirelim. Malzemeleri iyice harmanlanıp birbiri ile özdeşleşen yemeğimizi tercihe bağlı hafif limon sosu ile birlikte sıcak servis ediniz.Umarım etli barbunya yemeğinin nasıl yapıldığını anlattığım yazım hoşunuza gitmiştir. Afiyet olsun.
Etli Barbunya Yemeği Tarifi
Reviewed by Sercan Nar
on
09:13
Rating:
Hiç yorum yok: