banner image

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Ege kıyılarından en sağlıklı yağ olarak bilinen zeytin yağı girdiği her yemeğe ayrı olarak lezzetini katsa da adı geçtiğinde akla gelen iki yemek vardır biri zeytin yağlı sarma diğeri ise zeytin yağlı barbunya.Hakikisini kullanmaya gayret edilse de piyasa da oldukça sahtesi de vardır, mümkün mertebe organik zeytin yağı kullanmaya gayret edin.Fiyat olarak biraz daha pahalı olsa da sağlık açısından daha yararlıdır, tüm yiyecekler de olduğu gibi elbette barbunyanın da aslında tazesi makbuldür.Üstelik tazeliğin verdiği lezzet ile kurusunun verdiği farklılık gösterir bu farkı anlamak için illa ki de gurme olmak gerekmez.Methini yaptığımız yemeğin bir de tarifini verelim:


  • Yarım kilo taze barbunya
  • 1 veya 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası ( sevemeyenler yerine domates salçasını fazla koyabilir)
  • 1 adet küp şeker
  • Bir tutam tuz
  • Göz kararı karabiber
  • Ve tabi ki yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Sıcak su
Zeytin Yağlı Barbunya Yapımı:
Düdüklü tenceremize zeytin yağını alalım küçük doğradığımız soğanlar ile halka halka doğranan havuçlarımızı bir güzel kavuralım.Ardından yine küçük küçük doğradığımız sarımsaklarımızı ve ayıkladığımız taze barbunyaları da ekleyerek tencerede ki kavurma işlemimize devam ediyoruz.Biraz kavurduktan sonra üzerine salçalarımızı ve olmazsa olmaz küp şekerimizi ilave ediyoruz, yemeğimizin rengi koyulaşmaya başlayınca tuz ve kara biberi de ekleyip üstlerini bürüyecek şekilde sıcak suyumuzu ekleyerek düdüklümüzün kapağını kapatıp havasını çıkarana kadar orta ateşte pişiriyoruz.Havası çıkmaya başlayınca düdüklünün hava alan kısmı indirilerek kısık ateşte ortalama yirmi yirmi beş dakika pişiriyoruz ( düdüklü tencereler farklı modellerde olduğu için pişirme süresi değişim gösterebilir). Düdüklü tencereleri açmadan önce biraz daha beklemekte fayda var, içeride ki hava tahliye olduktan sonra kapağı açıp yemeğimizin kıvamına bakarak servis tabağımıza alalım. Üzerine yarım dilim limon veya bir kaç maydanoz ile sunum yapabiliriz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Reviewed by Sercan Nar on 12:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

banner image
Blogger tarafından desteklenmektedir.