banner image

Barbunya Ezmesi Tarifi

Meze ve barbunya denilince akla ilk gelen barbunya pilaki olsa da onunla yarışacak bir lezzet daha var özellikle de içki masalarında daha çok tercih edilen barbunya ezmesi adından da anlaşılacağı üzere bol acılı bir mezedir. Kış günlerinde insanın içini ısıtan bu hafif ve pratik lezzet barbunyanın farklı tarifleri arasında yer alır, genel olarak taze tüketilen barbunyayı her mevsimde bulmak zor olsa da bu acılı aperatifte kuru olarak kullanılmasında sakınca yoktur. Hatta kuru barbunya daha makbuldür, gelelim tarifimize;


Malzemeler
  • 2 su bardağı dolusu kuru barbunya
  • 1 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Bir tutam kekik
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 adet domates
Barbunya Ezmesi Yapımı:
Tencereye aldığımız barbunyaları orta ateşte iyice dağılasıya kadar haşlayalım,haşlanan barbunyalar ne kadar çok pişer ise mezemiz için o kadar iyi,barbunyalarının suyunu süzmeden tencerede önce kaşık yardımı ile irilikleri parçalanasıya kadar ezdirmeye başlayalım.Küçük parçalara ayrılan barbunyaları daha sonra blender yardımı ile püre haline gelene kadar ezme işlemine devam edelim. Blenderin bıçaklarına parça takılmayasıya kadar ezelim, sonrasında sırası ile zeytinyağını, rendelenmiş sarımsakları( bıçak yardımı ile ezilerek de olabilir) yine çok küçük parçalar halinde hazırladığımız soğanı ekliyoruz.Malzemeleri hiç karıştırmadan oldukça ince şekilde doğranmış acı sivri biberlerimizi ekliyoruz, sonrasında kabuğu soyulmuş minik minik domateslerimizi ilave ediyoruz.En son baharatlarımızdan pul biber,kekik ve tuzu ekledikten sonra da büyükçe bir kaşık yardımı ile harmanlayarak iyice karıştırıyoruz,bütün malzemeler birbirine geçtikten sonra kayık tabaklarımıza kaşık yardımı ile servise hazır ediyoruz (ilk deneyenler için acısını biraz daha az tutabilirsiniz).Enfes barbunya ezmemiz hazır.Afiyet olsun.
Barbunya Ezmesi Tarifi Barbunya Ezmesi Tarifi Reviewed by Sercan Nar on 12:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

banner image
Blogger tarafından desteklenmektedir.