Mevsiminde olunca bütün sebze yemekleri daha bir yiyimser oluyor üstelik daha bir sağlıklı. Barbunyanın mevsimi de geçmeden lezzetli ve şifalı bu baklagil ailesinin lezzetlileri arasında yer alan barbunyanın türlü türlü yemeğini yapalım.Yemeklerde barbunyaya en çok eşlik eden patatesinde hakkını yemeyelim,patatesin her türlüsü ayrı bir lezzet sunar bize kızartması, yemeği, haşlaması, püresi ve daha bir çok çeşidi.Kendi başına yemeği olsa da yardımcı oyuncu olarak da epey başarılıdır patates,barbunya ile birleştiğinde de lezzetleri iki katına çıkıyor.Patatesli barbunya zeytin yağının da eşliğinde gurme lezzet düşkünlerinin beğenilen tarifini paylaşalım.
- 1 kilo ayıklanmadan taze barbunya
- 1 yemek kaşığı dolusu ile salça
- 2 adet patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet soyulmuş domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 adet çarliston biber
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytin yağı
- İsteğe bağlı tuz
Patatesli Barbunya Nasıl Yapılır?
Barbunyalarımızı ayıklayıp yıkayarak bir kenara ayıralım, sonra tenceremize zeytin yağımızı ekleyerek ocağımızın altını açalım.Küp küp doğradığımız soğanlar ile ince ince doğradığımız sarımsaklarımızı ekleyelim, arkasından çekirdeklerinden ayırdığımız biberleri minik minik doğrayarak katıp bir kaç kez karıştıralım.Bu arada da yemeklikten biraz küçük olarak doğradığımız patateslerimizi de ilave edip salçamızı,tuz ve toz kırmızı biberimizi de ekleyip yaklaşık bir litre kadar soğuk suyumuzu ekleyelim ( suyu yemeği nasıl sevdiğinize göre eklerseniz ideal kıvamı bulmuş olursunuz).Yemeğimiz kaynayasıya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra da kapağı kapalı şekilde kısık ateşte kırk dakikaya yakın pişirelim. Arada karıştırarak hem malzemelerin iyice karışmasını hem de suyunun bitip bitmediğini görmüş olursunuz tercihini az su katmaktan yana kullanan hanımlar için.Yemeğimiz piştikten sonra yemek tabağımıza alarak ve üzerini bir kaç dal maydanoz ile süsleyerek sıcak olarak servis ediniz.Patatesli barbunyamız hazır.Afiyet olsun.
Patatesli Barbunya Tarifi
Reviewed by Sercan Nar
on
12:49
Rating:
Hiç yorum yok: